• Lid worden

 • Contactpersonen

  HONKBAL - SOFTBAL - BEEBALL - RECREANTEN

  Contactadres voor informatie: sportzaken@robur58.com

  Proeftraining of informatie

  Wil je eens een paar keer meetrainen, neem dan gerust contact op met sportzaken@robur58.com. Je krijgt dan alle informatie over teams, trainingen, wedstrijden enz. enz.

  Honk- en Softbal

  Honk- en Softbal zijn spectaculaire Amerikaanse sporten die steeds meer in de belangstelling komt in Nederland. Zeker nu de sport op Olympisch niveau wordt beoefend en Nederland in het jaar 2000 voor het eerst in de geschiedenis het nationale team van Cuba heeft weten te verslaan in Sydney. Door deze verhoogde belang-stelling voor honkbal op topniveau komt de sport meer en meer in de belangstelling.

  De KNBSB, Koninklijke Nederlandse Base- en Softball Bond, bestaat sinds 1912. De bond telt inmiddels ongeveer 24.000 leden. Iedere middelbare scholier kent het wel in één of andere vorm: kastibal, slagbal, honkbal, softbal, slowpitch, of hoe het ook heet.
  Honk- en softbal is een in Nederland groeiende sport en ook steeds vaker zijn wedstrijden uit Nederland en USA op televisie te zien. Tezamen met de groeiende clubs in Nederland wordt de sport met enthousiasme uitgedragen, als een stoere en sportieve sport waar mentaliteit van respect voor je tegen-stander nog telt.
  Honk- en softbal trekt een sportief publiek waar in het algemeen geen excessen bij plaats vinden. Tegenstanders discussiëren liever met elkaar over de verschillen in tactiek en spelersniveau dan dat men elkaar als vijand ziet.

  De KNBSB ziet Robur '58 als één van de best georganiseerde clubs, vandaar dat zij met regelmaat landelijke teams stuurt en Robur '58 vraagt evenementen te organiseren (26 jaar Series; 1993: Japan; 1999: Landelijke Peanutdag; 2000: trainingskamp Olympisch team; 2014 Landelijke Beeballdag; 2014 Ned. Softbalteam clinics).

  Wat kan Robur '58 je bieden?

  We zijn een vereniging met ruim 170 leden en hebben 4 Honkbal teams, waarvan het eerste team uitkomt in de 2e Klasse), 2 Softbal teams, waarvan het eerste team uitkomt in de 1e Klasse en een Beeball team.

  Naast het spelen van competitie wedstrijden, organiseert Robur '58 ook nog de volgende activiteiten:

  • Lente Jeugd Toernooi
  • Lente Beeball Toernooi
  • Jeugd Indoor Toernooi
  • Recreanten Toernooi
  • Mixed Softbal Toernooi
  • Bedrijvendagen
  • School Slowpitch en beeball wedstrijden
  • En natuurlijk de Series
  • Clinics voor scholen

  Daarnaast worden onze velden veelvuldig gebruikt door de KNBSB voor de Topsport ontwikkeling in Nederland en diverse bedrijven en scholen.

  Zoals je ziet zijn we het gehele jaar bezig en houden onze slogan hoog in vaandel: Het is leuk bij Robur!

  Beeball major en rookie

  Beeball een leuk en aantrekkelijk spel voor jongens en/of meisjes (dus gemengd) in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar, en wordt sinds 1975 in Nederland gespeeld.
  Het spel lijkt op honkbal en softbal maar de bal wordt het veld ingeslagen van een paaltje of door een geworpen bal door de eigen trainer. Door de eenvoudige spelregels, het weinige materiaal dat nodig is, de veiligheid en de betrekkelijk geringe ruimte die het spel vraagt, is het erg populair.
  Het doel van Beeball is om kinderen op zeer jonge leeftijd al kennis te laten maken met een spel in groepsverband, waarbij het accent niet op wedijver, maar op spelvreugde ligt.

  De Beeballers bij Robur'58 beginnen in maart met buitentrainingen op de woensdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur!

  Kom eens kijken en meedoen. In de wintermaanden trainen de beeballers in een zaal.

  Softbal Recreanten

  Robur'58 heeft een volwaardig recreantenteam.

  De doelstelling van het team is: met heel veel plezier een heel leuk spelletje spelen; alleen dan met net iets meer; we willen heel graag winnen, maar vinden het niet heel erg als we verliezen met goed spel.

  We willen proberen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen, om in ieder geval toernooien en wedstrijden te kunnen spelen, ook als er een paar mensen eens niet mee kunnen doen.

  Soms spelen we ook tegen teams uit of een toernooi in België of uit Duitsland, dus is het een internationaal team!

  Interesse? Neem contact op met sportzaken@robur58.com of inforecreanten@robur58.com

  Contributie 2020

  Leeftijd/Categorie

  Jaar-contributie

  18 en ouder

  Eur 340,00

  10 t/m 17

  Eur 250,00

  t/m 9

  Eur 190,00

  Recreanten/Slowpitch

  Eur 170,00

  Niet Spelend

  Eur 150,00

  De gezinskorting is € 10,00 per jaar voor elk volgend inkomensafhankelijk kind. Aan kaderleden (die aktief zijn voor het algemene nut in de vereniging) wordt een kaderkorting van € 40,00 geboden.

  Wat kost een outfit?

  Klik hiervoor in het menu op 'Outfit'.

  Aanmelden en opzeggen

  Aanmelden kan middels het aanmeldingsformulier dat je met de knop onderaan de pagina kan downloaden. Hiervoor is Adobe Acrobat Reader nodig.

  Het formulier kan met de post naar de ledenadministratie van Robur '58 gestuurd worden (het postadres staat op het formulier).

  Voor eventuele vragen stuur een mail naar ledenadministratie

  Opzeggen van het lidmaatschap moet vóór 1 december hebben plaatsgevonden om niet contributieplichtig te zijn in het volgende kalenderjaar. Opzegging dient schriftelijk te geschieden bij de ledenadministratie@robur58.com.

  Links